29 July, 2025

Ərzaq Məhsullarının Düzgün Saxlanması

Evdə ərzaq məhsullarını necə düzgün saxlamaq və onların keyfiyyətini qorumaq olar.

Onlayn sifariş etdiyiniz ərzaq məhsullarını düzgün saxlamaq çox vacibdir:

**Soyuducu məhsulları**
- Süd məhsulları: soyuducunun ən soyuq yerində saxlayın
- Ət və balıq: dərhal istifadə etməyəcəksinizsə dondurun
- Tərəvəzlər: nəm çantada saxlayın

**Otaq temperaturunda saxlanan məhsullar**
- Soğan və sarımsaq: quru və havadar yerdə
- Kartof: qaranlıq və sərin yerdə
- Çörək: hava keçməyən qabda

**Dondurucu məhsulları**
- Ət məhsullarını kiçik hissələrə bölüb dondurun
- Donmuş tərəvəzləri orijinal qablaşmasında saxlayın
- Donmuş məhsulları müntəzəm yoxlayın

**Quru məhsullar**
- Ərinclər və taxıllar: hava keçməyən qablarda
- Konservlər: sərin və quru yerdə
- Ədviyyatlar: qaranlıq şüşə qablarda

**Saxlama müddətləri**
- Süd: 3-5 gün
- Ət: 1-2 gün (soyuducuda), 3-6 ay (dondurucuda)
- Tərəvəzlər: 5-7 gün
- Meyvələr: 3-7 gün

Saxlama qaydalarına riayət etməklə məhsulların keyfiyyətini qoruyur və israfı azaldırsınız.